Sfaturi de la bunica pentru răceală

758

1. Ține servețelele aproape

Ai observat că bunica îti dădea servețele multe, să le ai la tine, când erai răcit? Asta se întâmpla deoarece ea știa că, cel mai bun remediu pentru răceală este să îți desfunzi nasul cât mai des. Dacă strănuți și tușești într-un șervețel pe care îl arunci apoi la coșul de gunoi, nu lași virusul să se împrăștie și mai mult.

2.Usturoiul – cel mai bun remediu pentru răceală

Știm deja din legende că usturoiul alungă vampirii, iar bunica spune că antioxidanții din el pot ține departe și virușii. Usturoiul este considerat cel mai bun remediu pentru răceală; prin urmare, dacă îi accepți gustul și mirosul, merită să încerci. Poți să consumi un cățel de usturoi crud, să îl fierbi în apă și să faci un ceai sau să îl adaugi în mâncare, pentru a opri strănuturile.

3.Mai multe perne sub cap

Unul dintre leacurile bătrânești pentru răceală este să dormi având capul mai ridicat decât de obicei, aceasta având un efect benefic mai ales asupra nasului înfundat. Totodată, mai multă odihnă la pat ajută corpul să se refacă mai repede.

4. Tratament pentru răceală: mâncarea

Când suntem bolnavi, nu mai avem poftă de mâncare, dar poate că bunica are dreptate: alimentația corectă ne face bine mai repede. Dacă nu mănânci, riști să te simți și mai slăbit, deci nu ezita să consumi ceva hrănitor, pentru a-ți recăpăta forțele. Bineînțeles, supa de pui este considerată unul dintre cele mai bune leacuri pentru răceală.

5.Transpirația

Unele leacuri băbești pentru răceală nu trebuie urmate cu exactitate. Bunica îmi tot spunea să transpir mult, dar nu te forța și evită să depui efort fizic, mai ales atunci când crezi că te prinde răceala. O baie fierbinte sau o plimbare în aer liber te poate ajuta să îți revii, însă ai grijă să nu te deshidratezi. Când te simți mai bine, poți să începi să faci exerciții fizice. Studiile arată că atunci când faci mișcare zilnic, întărești sistemul imunitar și ești mai puțin expus răcelii.